Gierle was afgelopen weekend opnieuw de place-to-be voor elke Rock & Roll-liefhebber. Deze 37e editie bevestigt dat het Sjock festival en zijn organisatie een succesformule zijn. Meer dan 3.500 retrofans kwamen feesten.

Vrijdagavond liep de camping  op de Poeyelhei in Gierle al snel vol. 1000-en rockabilly fans uit gans Europa troepten samen om 3 dagen te genieten van een mix van rockabilly, psychobilly, punk, rock’n roll en country.

Vrijdagavond schitterden de Britse Frantic Flinstones en Demented Are Go, de top uit de internationale psychobilly scene.

Een absolute topper op zaterdag was de afsluiter in de ‘Titty Twister’ tent: Gizzelle. De adembenemende stem van deze Mexicaanse liet niemand onbewogen en werd uitstekend ondersteund door muzikanten van onze eigen Seatsniffers. Op het hoofdpodium sloot Hank 3, jawel, kleinzoon van country legende Hank Williams, de avond af met een stevige mix van country, honky tonk, punk en metal.

Enkele uitschieters op zondag waren ongetwijfeld de legendarische Fuzztones, die reeds in 1989 het Sjock publiek wisten te overtuigen, het Belgische Fifty Foot Combo, The Lonesome Drifters en The Bellfuries.

Festival afsluiters waren op het hoofdpodium het Amerikaanse The Jon Spencer Blues Explosion. In de tent liet de Ray Collins’ Hot Club big band de festivalgangers al swingend afscheid nemen van een super geslaagde Sjock editie.

Foto's en redactie Niels Verellen / Nnieuws